Brownies&downieS Baarle vzw

Bijzonder eethuis en vakantielogies

Over Brownies & downieS Baarle

Brownies&downieS biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om in een professionele, ambachtelijke en gastgerichte horecaonderneming ervaring op te doen.

Werken bij Brownies&downieS is voor mensen met een verstandelijke beperking een uitdagende manier om zich verder te ontwikkelen. Vaak kan iemand meer dan in eerste instantie van hen wordt verwacht. De motivatie is enorm en iedereen wordt vrolijk van zo veel enthousiasme. Simpele, maar effectieve aanpassingen in de werkomgeving zorgen ervoor dat de bijzondere medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen.

Naast het creëren van perspectief voor bijzondere medewerkers, wordt  veel energie gestoken in de kwaliteit van de keuken. Door ambachtelijke gerechten te serveren maar ook met extra’s als een high tea of high wine. En alles vers gemaakt, van de mayonaise tot de bouillon. De combinatie van ambachtelijke kwaliteit, lokale verbondenheid en unieke service van de bijzondere medewerkers zorgt voor een unieke horecabeleving.

Onze missie & visie

Missie
“Meedoen in de echte wereld.” is onze motto.
Brownies&downieS biedt jongeren, adolecenten en volwassenen met een beperking de mogelijkheid om naar vermogen mee te werken in een regulier horecabedrijf vanuit de visie dat volwaardig meedoen in de echte wereld het beste in mensen naar boven haalt. Een duurzame, zinvolle werk en leerplaats is daarbij ons streven.

Visie
1. De eigen kracht van het individu is leidend. Waar nodig wordt de eigen kracht ondersteund met hulpmiddelen en begeleiding. De begeleiding is daarbij ondersteunend aan en stimulerend voor de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de medewerker.
2. Er wordt uitgegaan van mogelijkheden en kansen. Het uitbreiden van de mogelijkheden via persoonlijke ontwikkeldoelen wordt positief gestimuleerd door het geven van complimenten en aansluiting bij het niveau van de medewerker. Humor en luchtigheid worden ingezet om met minder positief gedrag om te gaan.
3. De kwaliteit van Brownies&downieS als horecabedrijf staat daarbij centraal. Zodoende worden medewerkers gestimuleerd en uitgedaagd altijd het beste van zichzelf te laten zien en een wezenlijke bijdrage te leveren aan kwaliteit voor onze gasten

 

Brownies_downieS_Baarle_Team

Onze locatie

Baarle is een uniek dorp door zijn twee gemeenten en twee landen. Bijzondere historische plekjes zijn in en om het dorp te bewonderen en hierdoor zijn er unieke verhalen te vertellen. We vinden het erg bijzonder om in dit mooie dorp, net over de grens van Nederland de eerste Brownies&downieS in België te zijn.

Geschiedenis

Het concept Brownies&downieS is in 2009 voor het eerst opgericht in Veghel in Nederland door Thijs Swinckels. Inmiddels zijn er in Nederland al meer dan 50 vestigingen en niet meer weg te denken.

Brownies&downieS Baarle is de eerste vestiging in België. Dit mooie concept waaide over in 2016 toen Evi Tuitjer en Bo Hendrickx in Baarle een mooi pand vonden om hun droom te gaan waarmaken. Zij begonnen samen een BVBA. Al snel bleek dat de wetgeving in Belgie toch geheel anders in elkaar zat dan de twee Nederlandse dames gewend waren. Het leek een stuk lastiger om de kanjers te mogen begeleiden binnen een horeca bedrijf en zonder subsidies of vrijwilligers leek het bijna onmogelijk.

Inmiddels zijn Bo en Evi hun eigen weg gegaan en is Brownies&downieS  een VZW geworden. Binnen Brownies&downieS Baarle VZW blijkt het concept toch ook in België te kunnen werken en ook in België een succes te mogen worden.

Team Baarle

Thijs

Thijs

Monique

Monique

Sharon

Sharon

Evi

Evi

Ruth

Ruth

Rob

Rob

Mark

Mark

Amber

Amber

Menno

Menno

Elly

Elly

Anouk

Anouk